Felhasználói név Jelszó


Valid HTML 4.01 Transitional

Valid CSS!


Õzetanya Horgásztó
Cím: 4400 Nyíregyháza, 4-es fõút 294-295 km közöttEmail: info@ozetanya.hu
Web: www.ozetanya.huTelefon: (20)933-8308, (30)945-2254
Gps: 47.9531612 , 21.7267925

Bemutatkozás

Az Õzetanyai víztározó és horgásztó 0108 hrsz.-ú terület teljes kiterjedése mintegy 95 ha., mely Szabolcs–Szatmár-Bereg megyében a 4-es számú fõút szomszédságában, Nyírbogdány és Székely községek között, a Máriapócsi IV. sz. fõfolyás bal partján helyezkedik el. A terület egy része természetvédelmi terület, egy másik nagyobb része víztározó és nádas, mocsaras vizes élõhely. A gyönyörû környezetben fekvõ és kizárólag csak horgászásra használt terület nagysága mintegy 29,5 ha. Az 1974-ben létesített, majd 1989-ben átalakított tározón a kotrás során felgyülemlett iszapból 5 szigetet alakítottak ki, amely gyönyörû látványt nyújt az ide látogatóknak. Az átlagos vízmélység 1,5 m. A part menti nádasokban kialakított horgászhelyekrõl figyelhetik a kapásokat a horgászok és az öreg fûzfák alá bújhatnak a nagy meleg elõl.

A tározó egy homokdombokkal körülvett lapos mély fekvésû részbõl lett kialakítva, ahol a talajvíz pótlását a csapadékvizeket összegyûjtés és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét szinte átszelõ IV. sz. fõfolyás biztosítja kristálytiszta vizébõl. A vízutánpótlás egész évben nagy biztonsággal megoldható még igen aszályos idõszakban is. a pár kilométerrel feljebb elhelyezkedõ és ugyancsak a IV. sz. fõfolyás által táplált leveleki tározóból.

A tónak létesítése óta több tulajdonosa is volt. Elõször mint víztározó a Felsõ-Tisza-Vidéki Vízügyi Igazgatóság, majd Termelõszövetkezeti kezelés alatt állt. A 90-es években a privatizáció idején magánkézbe került. A jelenlegi tulajdonosok 2000-ben vették át.


Főoldal |  Ügyfélkapu |  Kapcsolat |  Magunkról |  Partnereink |  Járásaink |  Megyeszékhelyek |  Hirdetőink


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5) in Unknown on line 0